Sunday, June 5, 2011

Aku Kurang Upaya???

Satu hari nie,
sewaktu nak g membeli belah,
aku pon mencari2 tempat untuk meletakkan kereta,
dalam cari punye cari,
dari jauh aku nampak sebuah kereta
sedang keluar dari kotak parking,
dengan pantas aku terus menunggu dibelakang
kenderaan tersebut.

Bila aku tiba je kat situ,
aku terbaca signboard nie...
aku terkedu seketika,
lalu datang seorang lelaki bertanye pada aku
sama ada aku nie OKU
................
dengan pantas aku terus menganggukkan kepala,
dan terus memasuki parking.

Setelah masuk tempat parking,
aku membuka pintu kereta lalu keluar dengan
keadaan terhenjut2,
seperti OKU...lalu pergi meninggalkan tempat tersebut.

.................................

Tuk...tuk.....aku yang sedang mengelamun
tersentap dengan ketukan pada 
cermin kereta....
*itu hanyalah imaginasi aku jerkkkk...*

Aku dengan pantas menjawab
"saya bukan OKU" lalu mencari tempat parking
yang lain....

Maka hormatilah orang yang kurang upaya...
janganlah kita mengambil kesempatan
diatas kelemahan orang lain...

Camne aku boleh berimaginasi
sampai cam tue...


6 comments:

RashAtie said...

itulah....kdg2 ada gak yg tak prihatin.....lebih kepada selfish...main taruk je keta suka hati mana dia nak letak...bila kena clamp, bising marahkan management.....

Marsita Yusof said...

as salam, thanks follow blog saye ;) i follow u back!

Puteri Nuur At-Terawis said...

tahniah kerana anda seorang yang prihatin. fyi, i pernah parking 2-3 kali ditempat OKU sebab anak teruna saya adalah istimewa :)

salam singgah.

Wanita2u said...

Jom join giveaway dari Wanita2u pula. :)
Hadiah mmg sangat menarik. Berbaloi-baloi join. Hehehe.

http://portalwanita2u.blogspot.com/2011/09/wanita2u-2nd-giveaway.html

Fara Atiqah said...

hihi..takpela beri parking tu pada yang lebih memerlukan.

salam perkenalan.

btw, saya tengah buat giveaway sempena birthday anak sy yang ke 2 thn..jemput join :)

http://aishahzahra.blogspot.com/2013/10/giveaway-from-zahras-store.html

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

nuffnang